"Als je snel wilt gaan dan moet je het alleen doen. Als je ver wilt komen dan moet je het samen doen.”

Yael Schrijver

Yaël Schrijver – pragmatisch klinisch psycholoog
Zij was samen met Hian Oey de mede-grondlegger van de InBalance-methodiek.

Als voormalig Associate Professor aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte zij vanuit haar gezegde “Ken je essentie en beperk je daartoe.”

Hian Oey

Hian Oey – Coach – Counsellor
Kenmerkend is zijn oog voor technische, intermenselijke en connectieve schoonheid.

Mijn missie: De sleutel tot het beste uit jezelf halen . . . , om daarmee mensen te inspireren hun volledige potentieel te ontwikkelen!”

Hij is de mede-grondlegger, samen met Yael Schrijver, van de InBalance-methodiek.

Anita Lotterman – Coach-Consultant

“Mijn levensdoel is: verbinding.”

Als ik verbonden ben met mezelf, ervaar ik rust en plezier, en dát straal ik uit naar de wereld. Dit is de kern van mijn werk: mensen coachen om diepere verbinding met zichzelf te vinden, zodat ze vol vertrouwen én met plezier in het leven kunnen staan. 
Met ruim 25 jaar ervaring in management en leidinggevende rollen begrijp ik de taal van de werkvloer. Deze kennis verrijkt mijn werk als coach en verzuimbegeleider, waardoor ik een effectieve schakel vorm tussen individu en organisatie.”

Wij halen het beste uit mensen naar boven

Het team van InBalance gelooft én weet dat ieder mens unieke talenten heeft. En als je talenten op de juiste manier gebruikt, dan word je daar gelukkig van. Mensen lopen regelmatig tegen factoren aan die ze belemmeren in hun werk. Hoe je daarop reageert, bepaalt je functioneren en daarmee je toekomst binnen de organisatie.

Kennis over jezelf en je omgeving zorgt er voor dat onwetendheid geen of weinig vat op je heeft.

Wij zetten daarom je eigen integriteit op de eerste plaats. Alleen maar met de vinger wijzen, mopperen of zelfs negatieve opmerkingen maken, brengt de oplossing immers niet dichterbij. Gelukkig is kennis over jezelf (en collega’s) aan te leren. Zodat egotripperij wordt omgezet in samenwerking en afkeuren verandert in aanmoedigen.

Let maar op: meer kennis over jezelf leidt tot een goed gevoel over jezelf en wat je doet. Het resultaat? Werkplezier, elke dag weer!

Kortom: wij zetten onze kennis, en de door ons ontwikkelde online begeleidingsprogramma’s, in om iedereen bewust te maken van hun potentieel én te zorgen dat ze het ook gebruiken. Doelgericht, vindingrijk en creatief, zodat iedereen ook geniet van de weg ernaartoe.

Hian Oey – Coach-Counsellor

De sleutel tot het beste uit jezelf halen . . .

Ik houd ervan mensen te coachen om voldoening in hun leven te vinden. Het is mijn missie om mensen hun passies en doelen te zien herontdekken.

Om dat te bereiken heb ik een effectieve begeleidingsmethodiek ontwikkeld samen met Yaël Schrijver (klinisch psycholoog en coach) om medewerkers in heel korte tijd weer voldoening in hun leven en in hun werk te laten terugvinden.

Yaël’s wetenschappelijke achtergrond en haar levenservaring gaf haar het vermogen om inzichten over gedrag te ontwikkelen en daarmee ontdekte ze de sleutel die leidde tot persoonlijke kracht. Die sleutel werkte ik samen met haar uit tot de InBalance-methodiek. In deze intensieve online methodiek ontdekt een werknemer in korte tijd hoe niet functioneel gedrag zó aan te passen dat er weer plezier in het leven en op het werk is.

Het gaf ons heel veel voldoening om mensen in een maand te zien opbloeien die eerst in de knoop met zichzelf zaten. Na haar heengaan is het mijn missie om door te gaan mensen, veel mensen, te begeleiden om hun sleutel tot inzicht in hun gedrag te ontdekken en daarmee tot (werk)geluk.

Wil jij mij daarbij als coach ondersteunen?

Feitelijk heb je als coach met deze krachtige methodiek je eigen sleutel om jouw cliënten, medewerkers en leidinggevenden die (bijna) vastlopen in het werk, in staat te stellen nieuwe inzichten te ontwikkelen. Daarmee krijgen ze in korte tijd grip op hun situatie en hun gedrag en worden gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen.

Ze ontdekken hoe ze, samen met jou, vertrouwen in zichzelf ontwikkelen. De gestructureerde adviezen uit het programma en jouw persoonlijke coaching leveren inspiratie op bij de deelnemer in jouw InBalance programma. Daarmee begrijpen ze waar de mentale knoop zit en worden ze zich bewust van hun potentieel.

Ben je coach en wil je ook deze krachtige methodiek inzetten voor medewerkers én leidinggevenden die bijna vastlopen in het werk of al vastgelopen zijn? Wij komen graag met je in contact.

Laat je interesse weten en stuur ons een bericht via dit formulier ‘.