InBalance 30

In één maand je talenten herontdekken met dagelijks online persoonlijke begeleiding.

  • Met een intensieve (dagelijkse) persoonlijke online begeleiding door een bedrijfscoach vindt de medewerker in de korte periode van 30 dagen praktische oplossingen.

  • De focus ligt op haalbare doelen: meer zelfkennis en het beter benutten van kwaliteiten.

  • De medewerker vindt nieuwe inzichten en leert deze, met effectiever gedrag, in praktijk te brengen.

  • Het gevolg: meer veerkracht en blijvend meer plezier in het werk.

Focus

Concentreren op oplossingen.

Snelheid

In vier weken positieve resultaten.

Kwaliteit

Nieuwe inzichten verwerven onder begeleiding van een ervaren bedrijfscoach.

Hoe werkt InBalance 30?

Het InBalance-programma is een ontwikkelingsgerichte coaching gebaseerd op cognitieve psychologie. Wij werken met een duidelijke structuur waarbij de deelnemer vier weken lang dagelijks wordt begeleid, met een strakke focus op positieve resultaten. Het is goed te combineren met het dagelijkse werk, want het traject vraagt elke dag zo’n 15 tot 20 minuten aandacht. InBalance is ook te adviseren bij burn-out begeleiding, waarbij de overzichtelijke, stapsgewijze aanpak goed werkt.

Het begin
We gaan eerst kijken waar de uitdaging ligt. Dat doet de bedrijfscoach met een intakegesprek, bij jou op het werk of in een videogesprek. Is het werkgerelateerd of moeten we het ook zoeken op het persoonlijke vlak? Na dit gesprek heeft de deelnemer een duidelijk beeld van de coachdoelen en hoe zich verder te ontwikkelen. Hiermee kan iemand zich in één maand bewust worden van ingesleten valkuilen en zich focussen op oplossingen. Uiteraard mét een nieuwe en praktische aanpak om in de toekomst de oude valkuilen te vermijden.

Elke dag een opdracht
Tijdens het gestructureerde programma beantwoordt de deelnemer elke dag vragen – casussen – die gaan over zijn of haar werkbeleving. Wij geven hierop directe feedback. Dit is leerzaam en levert relevante en werkbare inzichten op. Zo heeft het programma direct een positief effect. Veiligheid en privacy staan voorop, dus dit gaat via een besloten en beveiligde website.

Het eigen verhaal
We stellen niet alleen vragen. Het is even belangrijk om te horen – in eigen woorden – hoe iemand zijn of haar dag beleeft. We noemen dit het EigenVerhaal. Hierin vinden we regelmatig terugkerende problemen, waarvan de deelnemer zich vaak niet eens bewust is. Dit maakt EigenVerhaal een essentieel onderdeel van InBalance 30. De deelnemer krijgt zicht op de effecten die zijn of haar probleem heeft op collega’s, op de werkomgeving en vooral op de zichzelf. Net als in het hele traject kiest iedereen het beste moment en de juiste plek om even rustig aan het EigenVerhaal te werken.

Aha!
Voor iedere deelnemer altijd dé gebeurtenis tijdens het InBalance-programma: het aha-moment. Door de intensiviteit van het dagelijks contact en het vertrouwen in de coach ontstaan er nieuwe inzichten. Over het probleem en over de oplossingen. En dat zorgt, ergens in de vier weken, altijd voor een doorbraak.

Tussentijds evalueren
Na twee weken online coaching is er al veel gebeurd en kan de deelnemer de belangrijkste punten herkennen. Deze bespreekt de werknemer in een videogesprek met de coach, waarna ze samen afspraken maken voor het vervolg van het programma.

Tot slot
Na vier weken heeft de deelnemer – door de casussen en adviezen – goed inzicht gekregen in werk- en privé-gerelateerde zaken die voor hem of haar belangrijk zijn. Wij geven vervolgens een paar duidelijke handvaten mee voor een toekomst vol werkplezier. Dit vullen we aan met een overzicht van het traject in samenvattingen en grafieken.