InBalance Methode

Van burn-out naar balans in 30 dagen

Een introductie tot de essentie van InBalance

Misschien wel de meest succesvolle methode om je als werkgever te wapenen tegen langetermijn uitval of zelfs het voorkomen hiervan. In deze introductie ontdek je de essenties van onze aanpak:

 • Waarom deze bewezen methode een burn-out binnen 30 dagen oplost.
 • Hoe medewerkers hun talenten weer herontdekken.
 • Waarom medewerkers vastlopen, en hoe je dit kan voorkomen.
 • Hoe psychosociale problemen invloed hebben op het werk en hoe deze te beheersen zijn.
 • Kom erachter hoe Emily, die bijna in een burnout zat binnen 30 dagen weer vol energie op de werkvloer stond.
 • Hoe medewerkers zich bewust worden van hun potentieel.
Download nu het e-boek en bekijk wat de InBalance Methode voor jouw organisatie kan betekenen.
InBalance methode: van burn-out naar balans in 30 dagen

Ik ben enorm gegroeid dankzij het InBalance programma. Ik maak me niet langer druk over wat anderen van mij vinden. Na het werk laat ik mijn werk los, waardoor ik weer plezier heb in mijn privéleven en mijn rust kan pakken. Het belangrijkste is dat ik weer vrolijk ben, zoals vroeger. Ik voel me meer mezelf en zet mezelf nu op de eerste plaats. De rest volgt vanzelf. Een collega merkte laatst op dat ik er weer goed uitzag en dat ik blijkbaar weer plezier had in mijn werk. Ik kan dat alleen maar beamen.”

                           Madeleine, apothekersassistent

“Toen ik vast liep in mijn werk, wat uiteraard ook te maken had met mijn privésituatie, zocht ik een coach. Iemand die je als het ware “dwingt” aan de slag te gaan met het nu en de toekomst. Met de coach van InBalance en de werkwijze van het programma vond ik het ei van Columbus. Ik ben dingen in mijn leven echt anders gaan doen!”

                                     Janneke, onderwijskundige

“Als ik nu terugdenk en kijk voel ik me vooral blij en trots. Ik ben zo blij dat ik dit traject ben aangegaan met mezelf, want het heeft me echt iets gebracht. Ik voel me vooral lichter, blijer, geruster, meer vertrouwd met mezelf. Ik merk ook dat er nog meer ontwikkelruimte over is, gelukkig maar, we zijn tenslotte nooit uitgeleerd. Het enige wat ik hoop is om deze flow ‘vast te houden’, dat ik dit vertrouwen, dit gevoel steeds opnieuw kan oproepen. Ik ben blij en tevreden.

                                              Wanda, projectleider

“Waarom duurt het zo lang voordat verzuimende of bijna verzuimende medewerkers weer volledig hersteld zijn?”

Dit is de vraag die Hian Oey en Yael Schrijver, de oprichters van MYCS, zichzelf ooit stelden. Als klinisch psycholoog had Yael veel ervaring met het adviseren en begeleiden van studenten en medewerkers aan de Universiteit van Groningen.

Ze besloten dat het anders kon en moest.

In 2003 ontwikkelden Hian en Yael, als contentproviders voor I-mode van KPN – een voorloper van het internet op je mobiel zoals we het nu kennen – een website waar deelnemers dagelijks hun persoonlijke relatieprofiel konden ontwikkelen. Hier werd de basis gelegd voor de InBalance-methodiek.

Het doel was om een methodiek te ontwikkelen die medewerkers met psychische problemen en die niet goed in hun vel zitten nieuwe inzichten biedt, zodat ze begrijpen hoe ze hun gedrag kunnen veranderen.

Zo werd in 2007 de succesvolle InBalance methodiek ontwikkeld waarmee medewerkers in 30 dagen weer met plezier aan het werk zijn.

Sinds 2022 werken Anita Lotterman, een ervaren coach en verzuimexpert, en Hian Oey, coach-counsellor en directeur, met veel succes samen met de InBalance-methodiek.

Dankzij deze samenwerking ervaren medewerkers die deelnemen aan InBalance aanzienlijke verbeteringen in hun werkplezier en persoonlijke balans. De methodiek biedt hen de tools en inzichten die nodig zijn om niet alleen beter om te gaan met stress en werkdruk, maar ook om opnieuw energie en enthousiasme te vinden in hun dagelijkse werkzaamheden.

Hierdoor zien we medewerkers echt groeien en floreren, wat zowel hun professionele als persoonlijke leven verrijkt. Het is inspirerend om te zien hoe ze weer met plezier en vitaliteit aan het werk gaan.

Hian Oey en Anita Lotterman

"Het begeleidingsprogramma dat medewerkers in een maand tijd verlost van burn-out"

Veelgestelde vragen over het boek

De InBalance methodiek is nuttig voor een breed publiek:

 • Werknemers kunnen stress verminderen en werkplezier vergroten.
 • Leidinggevenden kunnen een ondersteunende werkomgeving creëren.
 • HR-professionals kunnen het welzijn van werknemers bevorderen.
 • Coaches en counselors hebben een gestructureerd kader voor interventies.
 • Zelfstandigen en ondernemers kunnen beter omgaan met uitdagingen.

De InBalance methodiek kan in elke branche, vakgebied of organisatie worden toegepast.

Want we kijken met de programma’s van InBalance naar de mens achter het werk.

Voor ons draait “de mens achter het werk” om het begrijpen van de diepere lagen van elke werknemer. We geloven echt dat we allemaal unieke individuen zijn, met onze eigen verhalen, behoeften en uitdagingen buiten ons werk. Het is niet alleen maar over de baan die we hebben, maar over wie we zijn als mens.

Als coaches zien we elke dag de diversiteit en complexiteit van mensen. We zien de jonge professionals die vol passie hun weg proberen te vinden, terwijl ze ook worstelen met het vinden van evenwicht in hun leven. We zien ook de ervaren werknemers die op zoek zijn naar meer vervulling en betekenis in hun loopbaan.

Het InBalance programma is ontworpen om werknemers met burn-out of burn-out verschijnselen te helpen inzicht te krijgen in hun gedrag, met als doel dat ze weer met plezier aan het werk gaan en blijven.

Het programma is opgebouwd rond vier essentiële elementen: frequentie, intensiteit, face to face en structuur. Deze elementen zorgen ervoor dat dagelijks nieuwe inzichten worden ontwikkeld.

Door deze aanpak ontdekt de medewerker zeer snel wat niet werkt en vooral wat wel werkt.

Wil je aan de slag gaan om (bijna) uitgevallen medewerkers weer op de been te helpen of wil je voorkomen dat iemand uitvalt?

InBalance methode: van burn-out naar balans in 30 dagen